• Maak jij je kleiner dan je bent?
 • Wil jij ook wel eens aan jezelf toekomen?
 • Denk je stilletjes dat anderen meer waard zijn dan jij?

Heb jij dat ook?

Dat je jezelf klein maakt en wegcijfert? Of je juist heel groot voordoet terwijl je eigenlijk best onzeker bent? Dat je alles doet zodat anderen je maar aardig vinden? Dat je dichtklapt als iets niet goed gaat? Dat je….

Dit zijn maar een paar manieren waarop we onszelf belemmeren. Frustrerend! Want je wéét dat je meer kan. Je weet dat jij er mag zijn. Je weet dat jij het waard bent. En toch lukt het steeds maar niet.

Je loopt op je tenen

Deze patronen zijn erg vervelend. Je loopt op je tenen, en doet enorm je best. En toch heb je het gevoel dat het steeds niet goed genoeg is. Dit maakt het moeilijk om prettig in het leven te staan, voor jezelf op te komen en je te laten zien. 

Wist je dat je niet de enige bent? Veel mensen worstelen met dezelfde vragen. En de meesten praten er niet over, waardoor jij kunt blijven denken dat jij de enige bent.

Hoe zou het zijn…

 • Als je in je kracht staat?
 • Als je weet waar jij goed in bent?
 • Als je jezelf leuk vindt?
 • Als je ontspannen in het leven staat?
 • Als je jezelf durft te laten zien?

Stop jezelf te belemmeren. Je bent het waard!

button maak een afspraak

 

 

Mijn eigen ervaringen

Titia BakkerIk ben zelf graag op de achtergrond. Tegelijkertijd ben ik ook avontuurlijk, ambitieus en heb ik een duidelijke mening. Best een lastige combinatie, waar ik ook regelmatig mee worstel. Want om nieuwe cliënten te werven bijvoorbeeld, moet ik mezelf zichtbaar maken. Iets dat ik helemaal niet graag doe. Een hele uitdaging dus.

Ik groeide op als jongste in een ‘vol’ huis. Voor mijn behoeften was weinig ruimte. Ik leerde om lief te zijn en me aan te passen aan anderen.
Toen ik groter werd, kwamen mijn avontuurlijke kant en ambities meer op de voorgrond. Dat botste met de rol van lief meisje. Om verder te komen, moest ik uit mijn veilige comfortzone.
 
Ik onderzocht en verwerkte mijn verleden. Ik leerde te onderscheiden wat van mezelf was, en wat ik had aangeleerd voor m’n omgeving. Ik leerde om mijn mening en behoeften te onderkennen. En dat ik ook ruimte voor die behoeften mag vragen. Stap voor stap ontwikkelde ik me. Ik werd vrijer, maakte mijn eigen keuzes en wist steeds beter wat ik te bieden had. In 2012 was ik ver genoeg om de sprong te wagen en mijn eigen praktijk te starten.

En sta ik nu altijd op de voorgrond? Nee, zeker niet. Het schrijven van deze tekst blijft  heel spannend. Maar ik doe het wel! Want daardoor kan ik ook doen wat ik wél goed kan: jou verder helpen. Training geven. En het leuke is: dan wil ik wel op de voorgrond. Dan sta ik er! Zonder moeite!

Mijn missie is dat jij ook gaat doen wat goed voor jou is

En mijn missie is dat ook jij gaat doen wat goed voor jou is. In werk, in relaties, in het leven. Dat ook jij in je kracht komt te staan. Dat je gaat geloven in jezelf. Je kunt het!


Ik zat al een tijdje vast in een negatief patroon, en ik kwam er zelf niet meer uit. Ik had hulp nodig. Maar waar vond ik die? Eerder had ik hulp gehad van iemand die me adviezen gaf die ik eigenlijk wel wist. Dat werkte niet. De gratis intake bij dit traject vond ik fijn. Hierdoor kon ik kijken of het klikte. Ik merkte toen dat het bij Titia anders was. Zij had dingen door. Ze snapte waar het bij mij echt om ging.
De coaching heeft me goed gedaan. Voorheen zat ik vast in m’n negatieve ding. In de coaching heb ik geleerd waar ik mezelf belemmerde en ben ik weer positieve mogelijkheden gaan zien. Als ik voorheen iets van iemand wilde, straalde ik bijvoorbeeld uit: ‘Je doet het toch niet.’ En dan kreeg ik het ook niet voor elkaar. Toen ik dat doorkreeg, kon ik me anders gedragen. Eerst kostte dat veel moeite, en nu gaat dat vanzelf. 
Achteraf heb ik er eigenlijk te lang mee doorgelopen. Het is gewoon heel fijn als je er wel uitkomt. 
Nu gaat het weer goed met me. Ik voel me veel beter en heb meer energie. Ik kijk positiever. Ik heb weer zin in dingen en doe weer van alles. Hiervoor zat ik op slot, en deed ik alleen nog wat moest. Op die manier wilde ik niet meer verder. En gelukkig is dat nu heel anders. 
Janneke, Haarlem


button maak een afspraak

 

 

In dit traject

 • Onderzoeken we de oorzaken van je belemmeringen
 • Verwerken we zo nodig ervaringen uit het verleden, zodat ze je in het heden niet meer hoeven te hinderen
 • Krijg je inzicht in je eigen gedrag. Wat doe je zelf waardoor je steeds in moeilijkheden komt?
 • Leer je hoe je anders kunt reageren en krijg je grip op moeilijke situaties
 • Oefen je nieuw gedrag stap voor stap

Mogelijke doelen:

 • Leren dat je goed bent zoals jij bent. 
 • Leren dat jij je ruimte in mag nemen.
 • Leren dat je voor jezelf mag zorgen.
 • Leren dat je jezelf mag laten zien.
 • Leren dat je jezelf niet hoeft weg te cijferen, en ook niet hoeft te overschreeuwen.

Je maakt je mogelijkheden waar!

button maak een afspraak

 

 

Hoe zou het zijn….

Als je met zelfvertrouwen in het leven staat? Als je jezelf leuk vindt zoals je bent? Als je de wereld biedt wat jij te bieden hebt? Niet meer, maar zeker ook niet minder?

Met hulp kom je verder!

Ik kan het werk niet voor je doen. Wel kunnen we samen verkennen wat jij nodig hebt om je te ontwikkelen en nieuwe stappen te zetten. Het samen op weg zijn maakt het lichter. Je staat er niet meer alleen voor.

Dit traject werd ook gekozen door mensen die:

 • Wel meer zelfvertrouwen willen, maar niet zo nodig op de voorgrond hoeven
 • Door ziekte of persoonlijke omstandigheden al een poosje thuis zijn, en nu iets nieuws willen doen.

Het gaat erom dat jíj lekker in je vel komt. En jij bepaalt hoe dat eruit ziet.

Gratis en vrijblijvende kennismaking

Het kan best spannend zijn om hulp te zoeken. Klikt het? Begrijpt ze écht waar het om gaat? In een gratis kennismaking kun je kijken of je bij mij op de juiste plek bent. Samen kijken we wat jouw hulpvraag is en hoe ik je kan helpen. Pas als jij tevreden bent, maken we vervolgafspraken.

Maak nu een afspraak voor een gratis kennismaking en leer wat jouw mogelijkheden zijn.

button maak een afspraak

 

 

Wat kun je verwachten?

 • Gratis en vrijblijvende kennismaking.
 • Kosten: € 75 per gesprek van een uur
 • Traject waarin we samen bepalen waar jij aan werkt, zodat je jouw doelen realiseert.
 • De meeste trajecten duren tussen de 8 en 20 gesprekken.

Deze coaching is niet voor jouw geschikt als: 

 • Je jonger dan 18 bent. Ik ben namelijk opgeleid om volwassenen te begeleiden
 • Je ernstige psychiatrische klachten hebt. Bij lichtere klachten (we hebben allemaal onze kwetsbaarheden) kunnen we samen overleggen of ik de juiste persoon ben om jou te begleiden. 
 • Je ernstige verslavingen hebt. 

Mijn kennis

Ik heb inmiddels 23 jaar ervaring als coach, begeleider en trainer. Jaren waarin ik veel geleerd heb en me met veel plezier heb ontwikkeld. 

Diverse opleidingen hebben mij een rijke bron van kennis en inspiratie geboden: 

 • 4-jarige Post HBO Coaching en Counseling aan het Europees Instituut te Amsterdam (tegenwoordig onderdeel van de Baak)
 • 3 jarige opleiding psychotherapie aan de TA Academie te Soesterberg
 • Psychosociale basiskennis bij het CAM te Utrecht
 • Daarnaast heb ik vele cursussen gevolgd in verschillende therapiestromingen. 

Coaching is gewoon mogelijk tijdens Corona-crisis

Mijn praktijk in Haarlem is groot genoeg om voldoende afstand te houden. Ik houd me aan alle richtlijnen van het RIVM. We kunnen ons gesprek dus veilig voeren. 

Als je verder weg woont, of het niet prettig vindt om naar mijn praktijk te komen, kunnen we het gesprek ook via een beveiligde Zoom-verbinding voeren. Dit blijkt heel goed te werken. 

Je bent welkom!

Vergoeding uit de aanvullende zorgverzekering

nvpa 300dpirbcz logo liggend

Ik ben aangesloten bij het NVPA, beroepsvereniging voor gespecialiseerd psychosociaal therapeuten en de overkoepelende vereniging RBCZ. Veel aanvullende ziektekostenverzekeringen vergoeden een deel van de kosten. Dit gaat niet ten laste van je eigen risico. Klik hier voor jouw mogelijkheden of informeer bij je eigen ziektekostenverzekeraar.  

Je wéét dat je het kan!

Pak nu de kans.

button maak een afspraak

 

Ik hoop je snel te ontmoeten. Als je nog vragen hebt, stel deze gerust via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06-5190.7946.

Met vriendelijke groet,
Titia Bakker

Haarlem Counseling


Ben je op zoek naar Gewichtscoaching?

Afslankboom button

Haarlem Counseling

Titia Bakker
Vliek 68
2036 CN Haarlem
Telefoon: 06 5190 7946
E-mail: info@haarlemcounseling.nl

KvK: 54329388 
BTW-ID: NL001604737B61

Beroepsverenigingen

Algemene voorwaarden

Privacyverklaring

Klachtenreglement

linkedin

Top