Op dieet en teruggevallen? Wees mild voor jezelf!

Zinkend dieet van Stuart MilesDiëten zijn moeilijk vol te houden. Hoe strenger het dieet, hoe sneller je terugvalt. Dit is één van de redenen waarom ik pleit voor aanpassing van je eigen eetpatroon. Dit ligt dichter bij jezelf, waardoor een terugval minder nodig is. Toch kan het ook dan gebeuren dat je een keer uit de bocht vliegt. Een feestje, etentje, of een keer crashen na een rotdag.

Sommige mensen denken dat je óf op dieet bent, óf niet. Er lijkt geen middenweg te zijn. Als je zo denkt, ben je sneller geneigd om te stoppen met je dieet als het een keer mis ging. ‘Het heeft toch geen zin meer.’ Maar is dat zo? Is het doel, een goed gewicht, onhaalbaar als je een keer te veel hebt gegeten? Of hoort het er misschien bij? De boog kan niet altijd gespannen zijn.

Je kunt ook accepteren dat je een keer bent gecrasht. En daarna de draad weer oppakken. Je kunt op een milde manier terugkijken. Wat kun je ervan leren? Als je de volgende keer weer in zo’n situatie komt, wat kun je dan doen? Kun je andere keuzes maken? Kun je een kleinere portie nemen? Wees mild in het zoeken naar de oplossingen. Jezelf op de kop geven: ‘Dit mag ik nooit meer doen’ geeft je alleen maar een slecht gevoel en helpt je niet verder.

Blijvend afvallen gaat om een ander eetpatroon. Je hebt tijd nodig om het nieuwe gedrag te leren. En bij leren hoort vallen en weer opstaan. Dat geeft niet, daar leer en groei je van. De volgende keer ben je voorbereid op de moeilijke situatie en lukt het wel.

Help anderen door je ervaringen te delen. Jij bent vast ook weleens uit de bocht gevlogen. Wat heb je daarvan geleerd? Hoe ben jij weer opgestaan? Wat heb je ervan geleerd?

Ben je een oud-deelnemer en kun jij steun gebruiken bij het vasthouden van je slanke eetpatroon? Kom dan naar de opfriscursus op zaterdag 11 juni 2016.

Ken jij andere mensen voor wie deze blog interessant is? Je kunt hem gerust doorsturen of delen op Social Media.
Foto met dank aan Stuart Miles via www.freedigitalphotos.net
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven.
Gast
vrijdag 18 oktober 2019

Captcha afbeelding

Haarlem Counseling

Volg me nu ook op Facebook

Agenda

Training Afvallen? Emo-eten? Wees aardig voor jezelf!
Groep maandagavond 23 sept 2019:
Nog 1 plek beschikbaar!
Meld je snel aan

Informatieavonden gewichtscoaching
2e donderdag van de maand: 19.30-21.00
Donderdag 10 oktober
Donderdag 14 november 
Donderdag 12 december

Terugkomen oud-deelnemers
4e donderdag van de maand: 19.30-21.30
Donderdag 26 september
Donderdag 31 oktober
Donderdag 21 november

Ben je op zoek naar Therapie?

Handenvrijboom button

Haarlem Counseling

Titia Bakker
Atjehstraat 39
2022 BL Haarlem
Telefoon: 06 5190 7946
E-mail: info@haarlemcounseling.nl

Beroepsverenigingen

Algemene voorwaarden

Privacyverklaring

linkedinfacebook

Top