Mindful eten. In theorie helder. En in de praktijk?

van KEK064Ik zit in een espressobar en besluit mezelf te trakteren op een chocoladegebakje. Hij is heerlijk! Hij heeft verschillende laagjes en er zit een dikke quenelle van pure chocolademousse bovenop. Ik geniet. Maar hij is veel machtiger dan ik had gedacht. Ik merk dat ik wens dat ik hem met iemand kon delen. Pas daarna realiseer ik me dat ik ook een deel kan laten staan. Raar is dat. Nu ben ik al zo lang met bewust eten bezig, en dan kost het me toch even om op het idee te komen. 

Ik laat de rest van het gebakje staan. De chocolademousse is er nog; ik bewaar het lekkerste graag voor het laatst. Na een paar hapjes wordt het minder lekker en is m’n lekkere trek echt gestild. 

Ik word me bewust van alle gedachten die bij me opkomen. Wat zullen anderen ervan vinden dat ik gebak laat staan? En zullen de medewerkers nu niet denken dat ik het niet lekker vond? Ik twijfel zelfs of ik het toch niet op moet eten. Gelukkig word ik me ook hier van bewust, en volg ik m'n eigen behoeften. 

Wat een complexiteiten allemaal rond Mindful eten. In theorie is het zo helder: Geniet volop en stop als je genoeg hebt. De praktijk is ingewikkelder. En zo leuk om te onderzoeken! 

Wat zijn jouw ervaringen met de praktijk van Mindful eten? In de theorie lijkt het zo eenvoudig. En wat kom je allemaal in de praktijk tegen? 

 

Kennismaken tijdens de workshop van de Geluksroute

Wil jij ook bewuster eten? Ben je klaar met eetbuien en emotie-eten? Je kunt gratis kennis maken met Mindful eten in de workshop ‘Opnieuw genieten van lekkernijen’ die ik tijdens de Geluksroute op zaterdag 6 en zondag 7 februari 2016 geef.
Je kunt ook een afspraak maken voor een gratis Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.of je alvast inschrijven voor de training ‘Afvallen? Emotie-eten? Wees aardig voor jezelf!’ die in april 2016 start.

Denk je dat deze blog ook interessant is voor andere mensen? Stuur hem gerust door, of deel hem via Social Media.
Foto met dank aan KEK064 via www.freedigitalphotos.net
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven.
Gast
zaterdag 04 april 2020

Captcha afbeelding

Haarlem Counseling

Volg me nu ook op Facebook

Agenda

Online Workshop 3 tips om minder te snoepen
Woensdag 8 april 10.00-11.00

Training Afvallen? Emotie-eten? Wees aardig voor jezelf!
De volgende groep staat gepland voor september 2020

Ben je op zoek naar Therapie?

Handenvrijboom button

Haarlem Counseling

Titia Bakker
Atjehstraat 39
2022 BL Haarlem
Telefoon: 06 5190 7946
E-mail: info@haarlemcounseling.nl

Beroepsverenigingen

Algemene voorwaarden

Privacyverklaring

linkedinfacebook

Top