Eten alsof je al slank bent

Vrijheid 2 verkleindLiesbeth kijkt me onzeker aan. Ze heeft net een week een eetdagboek bijgehouden en vandaag bespreken we hoe ze haar eetpatroon aan kan passen.

Ik voel haar spanning. Ze heeft al een aantal lijnpogingen gedaan, en heeft deze niet volgehouden. En nu verwacht ze van mij opnieuw vermaningen, beperkingen en vervelende regels.

En dat terwijl ze helemaal geen strenge regels nodig heeft.

Met het eetdagboek heeft ze zelf al ontdekt hoe ze aantal vette producten kan vervangen door andere. En dat vindt ze helemaal niet erg. Want die producten vindt ze ook lekker, dus die andere keuze wil ze best maken. 

Ik besluit om haar te laten zien hoeveel ruimte ze wel niet heeft.

Ik stimuleer haar om te eten alsof ze nu al slank is. En als je al slank bent, volg je geen strafdiëten. Toch?  Ik wil haar idee dat diëten altijd vervelend zijn, zeker niet ondersteunen! En ik vind dat ze groot gelijk heeft dat ze die vervelende diëten niet volhield. Eten mag toch ook lekker en leuk zijn? Ik stimuleer haar dus extra om te genieten van de slanke producten die ze ook lekker vindt.

Wat lekkers mag

En dat feestje in het weekend? Sinterklaas? Kerst? Ook hier geen strenge regels. Want als je slank bent, neem je toch ook iets lekkers op een feestje? Alleen geen grote hoeveelheden. Gelukkig hoeft dat ook niet om te genieten. We bespreken welke opties ze heeft om te genieten zonder te overeten. Ook hier komen we verrassend goed uit.

De volgende keer zit er een heel andere vrouw tegenover me.

Ze heeft meerdere veranderingen in haar eetpatroon gemaakt en eet nog steeds lekker. Ze heeft geen honger en het eerste pond is eraf!

Denk jij ook dat je alleen af kunt vallen met strenge regels?

Is het verhaal van Liesbeth herkenbaar voor jou? Heb jij ook al tig strenge diëten gedaan zonder blijvend resultaat? Denk jij ook dat je alleen af kunt vallen met heel strenge regels?

Het kan ook anders.

Afvallen kan ook op een milde manier. Met eten dat jij lekker vindt en met zorg voor jezelf. Je zult merken dat dit op lange termijn beter werkt. Want ook als je op gewicht bent, blijf je lekker eten alsof je al slank bent. En dat kan jij ook!

Hoe zou jij eten als je al slank was?

Nu ben ik benieuwd. Hoe zou jij eten als je al slank was? Maak het concreet; pas dan kun het ook echt gebruiken. En kies dan wat je NU al daadwerkelijk gaat doen. 

Liesbeth heeft geleerd dat afvallen en lekker eten samen kunnen gaan

Ik vind dit altijd zo mooi om te zien. Liesbeth startte het traject met de angst dat het opnieuw een strafdieet zou worden. En een strafdieet zou opnieuw niet lukken….
Nu heeft ze ontdekt hoe het ook kan. Dat afvallen en lekker eten samen kunnen gaan. En dat ze ook tijdens het afvallen voor zichzelf kan zorgen.

Zij komt er wel!

Wil jij dit ook?

Wil jij ook hulp om je eigen, gezonde eetpatroon te ontwikkelen dat bij jou past? Wil jij ook afvallen met zorg voor je werkelijke behoeften? Op maandag 14 januari 2019 start ik een nieuwe groep Afvallen? Emotie-eten? Wees aardig voor jezelf! Meld je snel aan. Er is nu nog plaats!

button meld je nu aan 

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven.
Gast
vrijdag 18 oktober 2019

Captcha afbeelding

Haarlem Counseling

Volg me nu ook op Facebook

Agenda

Training Afvallen? Emo-eten? Wees aardig voor jezelf!
Groep maandagavond 23 sept 2019:
Nog 1 plek beschikbaar!
Meld je snel aan

Informatieavonden gewichtscoaching
2e donderdag van de maand: 19.30-21.00
Donderdag 10 oktober
Donderdag 14 november 
Donderdag 12 december

Terugkomen oud-deelnemers
4e donderdag van de maand: 19.30-21.30
Donderdag 26 september
Donderdag 31 oktober
Donderdag 21 november

Ben je op zoek naar Therapie?

Handenvrijboom button

Haarlem Counseling

Titia Bakker
Atjehstraat 39
2022 BL Haarlem
Telefoon: 06 5190 7946
E-mail: info@haarlemcounseling.nl

Beroepsverenigingen

Algemene voorwaarden

Privacyverklaring

linkedinfacebook

Top