Training Afvallen? Emotie-eten? Wees aardig voor jezelf!

De training van 16 maart 2020 is vanwege de Corona-crisis geannuleerd.

Ook tijdens de huidige Corona-crisis is de praktijk gewoon open. Gesprekken worden via skype gevoerd. Het was even wennen, maar het blijkt prima te werken.
Als je graag naar de praktijk komt, is dat ook mogelijk. Uiteraard nemen we alle voorzorgsmaatregelen in acht.
Je bent welkom!

 • Wil je afvallen én genieten van eten? 
 • Ben jij klaar met je eetbuien?
 • Wil je uit de jojo-cyclus van afvallen en weer aankomen?
 • Wil je leren hoe je ook weer kunt stoppen met snoepen?
 • Wil je nu eindelijk blijvende gewichtsbeheersing? 

Overgewicht heeft grote gevolgen voor je leven

Je bent continu op dieet. Eigenlijk probeer je je continu te beheersen: ‘Nee, niet snoepen.’ Maar dat lukt niet; de lekkernijen trekken te veel. En als je dan eet… dan wordt het meteen weer heel veel.
Je voelt je schuldig en gefrustreerd. Je weet dat het anders kan. Maar hoe dan? 

Einde aan je stress rond eten

Met deze cursus maak je een einde aan je stress rond eten. Je ontwikkelt een lekker en slank eetpatroon dat bij jou past. Je leert hoe je ook weer kunt stoppen met snoepen. Je ontdekt hoe je eetbuien kunt voorkomen. Er ontstaat ruimte om te genieten van snoepen en eten, zonder aan te komen. Je krijgt grip op het emotie-eten en je kunt ontspannen.


Ik koos voor deze training omdat de focus (deels) ligt op het omgaan met eetbuien en emotie-eten. Ik wist dat dáár voor mij het grootste probleem lag.
Vooraf vond ik het spannend of ik het prettig zou vinden om in een groep te zitten. En ik was bang voor wéér een dieet dat ik niet vol zou houden. Uiteindelijk heb ik de groep als heel prettig ervaren. Veel herkenning, veel om te delen en veel steun. Er was veel aandacht voor de emoties achter het eten. En het afvallen gaat uiteindelijk niet zozeer om een streng dieet, maar meer om een andere manier van omgaan met eten. De grootste eye-opener voor mij was dat een dieet niet werkt door steeds streng te zijn voor jezelf. En dat lekkere trek ook een emotie is.
Het resultaat is dat ik nu meer ontspannen met eten om ga en daardoor dus langzaam afval.
Ik zou deze cursus aanbevelen aan iedereen die last heeft van eetbuien en emotie-eten en meer wil weten over de psychologie hierachter.
Irene, Haarlem


 button meld je nu aan

Ervaringsdeskundige

Titia BakkerIkzelf ben 15 jaar geleden 25 kilo afgevallen en ben nog steeds op gewicht. Toen ik besloot om af te vallen, wilde ik tijdens het afvallen aardig voor mezelf zijn. Het strenge en vervelende van veel diëten wilde ik niet. Ik wilde lekker eten, en ook goed voor mezelf, m’n emoties en m'n behoeften zorgen. Dit is gelukt. In 2 jaar tijd verloor ik 25 kilo. Ik ben ervan overtuigd dat ik nu nog steeds op gewicht ben, omdat ik het toen leuk heb gehouden.

Ik heb in mijn eigen proces ervaren wat ik als coach al wist: bij echte verandering gaat het over emoties en gedrag. Eten troost. Eten is gezellig. Eten is ook gewoon lekker. Als je hier aan voorbij gaat, dan werkt het niet. Dit is waarom de meeste diëten mislukken. De onderliggende emoties, gewoonten en overtuigingen zijn minstens zo belangrijk als wat je eet.

In 2012 besloot ik mijn ervaringen te delen. Er zijn zo veel mensen die worstelen met eetbuien, jojo-en en hun gewicht. Hoe mooi is het niet om hen te helpen deze strijd te beëindigen?

Hoe zou het zijn

 • Als je kunt snoepen én weer kunt stoppen?
 • Als je lekker eet én langzaam afvalt?
 • ls je gedachten niet meer de hele dag door eten worden beheerst?
 • Als je het jojo-effect eindelijk kunt beëindigen?
 • Als je weer tevreden over jezelf en je figuur bent?
 • Als je je niet meer hoeft te schamen voor je eetbuien of je gewicht?

De opzet van deze training sprak me aan. Eten omvat veel meer dan regeltjes.
De cursus beantwoordde volledig aan mijn verwachtingen. Ik heb veel nieuwe inzichten vergaard:

  1. Ik ga nu ontspannen met eten om
  2. Ik heb de relatie tussen emoties en eten ontdekt
  3. Ik kan emoties en eten nu loskoppelen
  4. Blijf genieten!

Ik zou deze cursus adviseren aan iedereen die met zijn/haar gewicht tobt en die wil ontdekken wat echt genieten is.
Titia doet het erg leuk en betrokken.
DOEN!
Martine, Haarlem


Dat kan echt

En daarom heb ik deze training ontwikkeld. Je leert je wat jij nodig hebt om je eetproblemen te beëindigen, langzaam en duurzaam af te vallen en een ontspannen relatie met eten te ontwikkelen.

button meld je nu aan

Lachen workshop ViB RAP Fotografie
Foto: Ramon Filippo van RAP fotografie

In deze training

 • Krijg je inzicht in je eetpatroon en je emoties via een emo-dagboek
 • Ontwikkel je een eigen lekker, leuk en slank dieet dat je goed kunt volhouden
 • Leer je hoe je minder snoept door meer te genieten
 • Leer je hoe je om kunt gaan met eet-verleidingen
 • Krijg je steun en stimulans vanuit de groep en sta je er niet alleen voor

Het doel van deze training

 • Je zorgt goed voor jezelf, zonder te overeten
 • Je kunt ontspannen rond eten
 • Je kunt werkelijk kiezen óf en hoeveel je snoept
 • Je ontwikkelt een leuk en slank dieet dat je makkelijk kunt volhouden
 • Je valt blijvend af
 • Je beëindigt het jojo-effect of emotie-eten

Veel deelnemers ontwikkelen zich ook op andere vlakken

Ze zijn milder voor zichzelf, doen wat ze écht willen en vervullen hun werkelijke behoeften. Dat is niet het doel van de training. En zo mooi om die ontwikkeling te zien!


"Titia heeft me ontzettend geholpen. Ik ga nu ontspannen met eten om. Vroeger was ik chagrijnig als ik op dieet was. Nu voel ik me goed. Ik eet lekkere dingen en neem een dropje of chocolaatje als ik daar zin in heb. De grote eetbuien zijn verdwenen. Ook op andere vlakken in mijn leven voel ik me beter."
Monique, Haarlem

button meld je nu aan

Voor wie is deze training geschikt?

 • Je wilt afvallen op een prettige en milde manier 
 • Je hebt veel begeleiding voor gewichtsbeheersing gehad, maar je bent steeds weer aangekomen. Je wilt dit patroon nu blijvend beëindigen
 • Je beseft dat alleen een dieet niet genoeg is. Je wilt ook je gedrag en overtuigingen veranderen
 • Je bent klaar met de stress rond eten en diëten
 • Je zoekt een leuke groep zodat je het samen met anderen kan doen

Soms is het moeilijk

Soms is het moeilijk om de oude patronen rond eten te doorbreken. Hier ben je echt niet de enige in. Ik kan het werk niet voor je doen, maar kan je wel hulp en begeleiding bieden. Het is fijn als je samen op weg kunt. Als je steun van de groep en van een coach krijgt. Als je een plek hebt waar je je moeilijkheden tijdens het proces kunt bespreken, zodat we er gezamenlijk een oplossing voor kunnen zoeken


"Door de training 'Afvallen, wees aardig voor jezelf' heb ik kennis gemaakt met een totaal andere aanpak. Titia geeft je inzichten en leert je dat een goede balans in gewicht te maken heeft met de juiste keus en niet met crashdiëten. Geen mens houdt dat ook vol. Bovendien, er zijn zoveel invloeden en verleidingen op ons pad. Als je eenmaal weet hoe het werkt, kan je er ook beter mee omgaan. En dat is wat Titia doet: met (persoonlijke) opdrachtjes kreeg ik inzicht in mijn gedrag en kon ik me focussen op mijn doel: gewicht beheersen en afvallen. En ik val af, in een tempo dat bij mij past!"
Wieke, Haarlem

De volgende groep start in september 2020

Ik hoop dat de Corona-crisis dan weer voorbij is, en dat deze groep van start kan gaan. De data worden op een later tijdstip bekend gemaakt. 

Voorafgaand aan de training is er een gratis individuele intake om jouw doel helder te krijgen en te zien of deze training voor jou de beste optie is.

We beginnen de training met een wekelijkse bijeenkomst om lekker snel in het proces te komen. Daarna zitten er elke twee weken tussen de bijeenkomsten, zodat je tijd hebt om het nieuwe gedrag te oefenen. Halverwege de training is er een individueel gesprek waarin we jouw individuele vragen verder uitdiepen. 

De training met een gratis intake, 8 avonden en 1 individueel gesprek kost € 425,- inclusief koffie, thee en materiaal. Je leert hier alles dat jij nodig hebt om weer grip op je eetpatroon te krijgen. Eventueel is gespreide betaling ook mogelijk. 
We starten om 19.30 uur en eindigen om 21.30 uur. We ontmoeten elkaar in mijn praktijk: Atjehstraat 39, 2022 BL in Haarlem. Je kunt hier gratis parkeren.

Wees zeker van een plek. Meld je nu aan voor een gratis intake!

button meld je nu aan

Workshop ViB RAP Fotografie
Foto: Ramon Filippo van RAP fotografie

Vergoeding via aanvullende verzekering

BGN Logo website

Ik ben aangesloten bij de BGN: Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland. Bij verschillende verzekeraars is (gedeeltelijke) vergoeding via de aanvullende verzekering mogelijk. Dit gaat niet ten koste van je eigen risico. Check hier jouw mogelijkheden voor vergoeding.

 

nvpa 300dpi

Voor individuele therapie is bij vaak vergoeding uit de aanvullende verzekering mogelijk via de NVPA en RBCZ. Ook dit gaat niet ten koste van je eigen risico. Kijk hier welke vergoedingen jij voor individuele therapie kunt krijgen. 

 

Soms heb je meer tijd nodig

Het verschilt hoe diep een eetprobleem geworteld is. Sommige deelnemers kunnen de nieuwe inzichten meteen toepassen en ervaren direct grote vooruitgang. Bij anderen is het oude patroon hardnekkiger. Je hebt dan meer tijd nodig dan 8 bijeenkomsten kunnen bieden. Of meer diepgang dan in een groep bereikbaar is, bijvoorbeeld omdat jouw eetproblemen eigenlijk een symptoom van iets anders zijn. 

Vandaar dat sommige deelnemers ervoor kiezen om na de training nog door te gaan met individuele therapie. Hiermee gun je jezelf de ruimte om werkelijk bij de wortel van je probleem te komen en jouw proces af te maken. 

Als je een aanvullende zorgverzekering hebt, kun je mogelijk een deel van de kosten terugkrijgen. Dit komt uit een ander 'potje' dan de training! Meer informatie vind je op: https://nvpa.org/verzekeringen/public 

Deze training werd door voorgaande deelnemers gewaardeerd met gemiddeld een 8,7


"Ik heb nu meer grip op wat ik eet."
Margreet, Haarlem


"Ik vond de tips, uitleg en oefeningen erg waardevol. Doordat ik ook een voor mij goed eetpatroon had gevonden, is door de combinatie de knop omgegaan.
De oefening Mindful eten was een eyeopener. Nooit gedacht dat ik een Merci-chocolaatje NIET lekker zou vinden!
En Titia: veel kennis, luistert zonder waardeoordeel. Erg prettig.
Het resultaat: 13 kilo in 3 maanden.
En inzicht in mijn eetgedrag en bewustwording van mijn valkuilen. Ik heb ze kunnen ombuigen!
Ik adviseer deze training aan iedereen die te snel naar wat lekkers grijpt, en die daarvan baalt!"
Annemieke, Haarlem


Het maakt niet uit

of je al meer slankprogramma’s hebt gevolgd. Deze training is anders. Het gaat niet om wéér een nieuw dieet. Je leert wel wat jij nodig hebt om je gedrag rond eten te veranderen. Je leert om te ontspannen rond eten. En dat je mag genieten van eten.

Dat gun jij jezelf toch ook?

button meld je nu aan

Heb je nog vragen? Dan kun je me telefonisch bereiken via nummer 06-5190.7946 of via mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Gun jezelf deze kans. Dan gaan we samen aan de slag!

Met vriendelijke groet,
Titia Bakker


Ik had al andere diëten gedaan, maar die hadden geen blijvend succes. Ik wilde graag weten of deze training een betere manier was. En het leek me goed om het gezamenlijk te doen, in plaats van alleen.
Vooraf twijfelde ik of ik het deze keer zou kunnen vol houden, maar het leek beter bij me te passen. Het is uiteindelijk heel goed bevallen. Ik ben nu afgevallen en ik heb meer inzicht in mijn eigen handelen. Ik vond het prettig dat ik zonder druk zelf kon kiezen wat ik veranderde. En het is fijn om samen bezig te zijn met iets dat voor allemaal moeilijk is. Het was een leuke groep en we blijven elkaar na de training ook zien en ondersteunen.
Iris, Haarlem


Haarlem Counseling

Volg me nu ook op Facebook

Agenda

Online Workshop 3 tips om minder te snoepen
Woensdag 8 april 10.00-11.00

Training Afvallen? Emotie-eten? Wees aardig voor jezelf!
De volgende groep staat gepland voor september 2020

Ben je op zoek naar Therapie?

Handenvrijboom button

Haarlem Counseling

Titia Bakker
Atjehstraat 39
2022 BL Haarlem
Telefoon: 06 5190 7946
E-mail: info@haarlemcounseling.nl

Beroepsverenigingen

Algemene voorwaarden

Privacyverklaring

linkedinfacebook

Top